Yoga en Workshops

Mini retreats en workshops

Er zullen regelmatig mindful momenten georganiseerd worden in de studio met verschillende thema’s. Deze mini retreats worden gevuld met soundhealing, meditaties, flow schrijven, yoga oefeningen of vision boards maken. Ook zijn er plannen voor diverse workshops. Check de agenda voor de actuele data!

de zen studio, yogastudio Terheijden, workshops, yogalessen, yoga workshop, body en mind, bewustwording, zenstudio

Easy Hatha Yoga

Hatha Yoga
Hatha Yoga is de meest klassieke vorm van yoga en vormt eigenlijk de basis waaruit vele andere yoga stijlen afgeleid zijn. Het is heel toegankelijk en geschikt voor zowel ervaren als beginnende yogi’s.
Het doel bij Hatha Yoga is om je lichaam en ademhaling te beheersen. De nadruk ligt op het versterken en het soepel maken van je lichaam. De houdingen worden bij deze vorm van yoga wat langer aangehouden dan bij een dynamische vorm van yoga. Tijdens de les zullen we de houdingen 3 tot 5 ademhalingen vasthouden.

Ha-Tha staat voor verbinding tussen zon (actie) en de maan (verinnerlijking). Er wordt vooral gewerkt vanuit asana’s (yoga houdingen) en pranayama (beheersing van de ademhaling).

Easy
Easy, want yoga is voor iedereen. Bij de Zen Studio kun je op elk niveau instromen. Ervaring met yoga of niet: iedereen is welkom! Hoewel er vanuit asana’s wordt gewerkt, wordt er ook veel aandacht gegeven aan de body en mind connectie. We (leren) luisteren naar ons lijf door aan het begin van de les even stil te staan bij hoe je je voelt en de les wordt altijd afsloten met een heerlijke eindontspanning.

Lessenreeksen
Bij de 4 of 6 weekse lessenreeksen ligt het accent elke keer weer ergens anders op. Zo bewegen we met de seizoenen mee en blijven we een lichamelijke en mentale trainingsprikkel houden. In juni zullen de lessen ook buiten gegeven worden bij goed weer!

Goed om te weten: yogamatten zijn in de studio aanwezig. Vindt je het fijn om tijdens de eindontspanning een dekentje of handdoek over jezelf heen te leggen, neem deze dan mee.