Activiteiten

vrouwencirkel, vrouwencirkel Brabant, vrouwencirkel Terheijden, vrouwencirkel Zen Sudio, Zen Studio, mindfulness

Vrouwencirkels

Tijdens een Vrouwencirkel bij de Zen Studio staan verbinding, delen en heling centraal. Met een groepje van maximaal zes vrouwen komen we bij elkaar en nemen we plaats in de cirkel. We werken met een thema als uitgangspunt en elke vrouw krijgt de ruimte om haar verhaal te delen als dit goed voelt.

Wat kun je verwachten?

Vanuit ontspanning, zachtheid en openheid wordt de cirkel gecreëerd. Elke cirkel bestaat uit een mix van fijne geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, intenties zetten, sharing en schrijfoefeningen. Het is een fijne gelegenheid om echt even stil te staan, naar binnen te keren en naar je intuïtie te luisteren. We creëren een sacred space waarin we naar elkaar luisteren en elkaar steunen vanuit kennis, ervaring en passie. Elke vrouw heeft iets moois toe te voegen aan een cirkel! Ook het drinken van een kop thee maakt deel uit van de cirkel en we laten onze intuïtie spreken bij het trekken van een kaartje uit een kaartendeck.

Je bent niet verplicht om iets te delen in de cirkel. Ook wanneer je niets deelt zal er heling plaats vinden; het bijwonen van een Vrouwencirkel zet hoe dan ook dingen in beweging.

Ik vind het belangrijk dat de Vrouwencirkels bij de Zen Studio laagdrempelig, veilig en voor iedereen toegankelijk zijn. Vrouwencirkels hebben een prachtig spiritueel randje, ik zorg daarbij voor een nuchtere blik. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende cirkel!

zenstudio, yogastudio Terheijden, yoga Terheijden, mindfulness

Klank & Zen sessies

Een Klank & Zen sessie is een cadeautje voor jezelf! De sessies worden gevuld met soundhealing, meditaties, en bodyscans. Ook is er de mogelijkheid om een intentie zetten en kun je een kaart trekken uit een van de kaartendecks. Check de agenda voor de actuele data!

Soundhealing

Soundhealing kan veel voor je doen. In eerste instantie is het een hele fijne manier om te ontspannen. Liggend onder een dekentje mag je je helemaal mee laten voeren met de klanken en trillingen van de klankschalen. Dankzij de klankschalen kun je een staat van diepe ontspanning bereiken en gun je jezelf op deze manier een waardevol rustmoment. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen Alpha-golven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen Theta-golven; in deze status kun je met je ogen dicht vaak kleuren, flitsen of beelden zien. In een Theta-staat ontstaan er vaak intuïtief nieuwe, inspirerende ideeën.

De klanken en trillingsfrequenties die de klankschalen door de ruimte laten gaan, hebben ook effect op ons lichaam en ons energiesysteem. Sommige klanken (trillingen) voel je dan ook letterlijk door je hele lijf heen gaan. Wanneer je in de eerder genoemde Theta-staat komt, kom je niet alleen in een diepe ontspanning; het is ook de plek van je hoger bewustzijn en waar blokkades opgeslagen zitten. Het is de plek van ons onderbewuste.

Ook kunnen de klankschalen lichamelijke klachten helpen verminderen. Doordat de trillingen de energie in ons lijf weer op een juiste manier laat stromen, wordt het zelfhelend vermogen van ons lichaam aangesproken. Je kunt het zien als een zetje in de goede richting.

Goed om te weten: yogamatten zijn in de studio aanwezig. Als je tijdens de klankschalensessie onder een dekentje liggen, neem deze dan mee. Ook een kussentje voor onder je hoofd kan comfortabel zijn.

zenstudio, yogastudio Terheijden, yoga Terheijden, mindfulness, klankschalen, klankschalensessies

Easy Hatha Yoga

Hatha Yoga
Hatha Yoga is de meest klassieke vorm van yoga en vormt eigenlijk de basis waaruit vele andere yoga stijlen afgeleid zijn. Het is heel toegankelijk en geschikt voor zowel ervaren als beginnende yogi’s.
Het doel bij Hatha Yoga is om je lichaam en ademhaling te beheersen. De nadruk ligt op het versterken en het soepel maken van je lichaam. De houdingen worden bij deze vorm van yoga wat langer aangehouden dan bij een dynamische vorm van yoga. Tijdens de les zullen we de houdingen 3 tot 5 ademhalingen vasthouden.

Ha-Tha staat voor verbinding tussen zon (actie) en de maan (verinnerlijking). Er wordt vooral gewerkt vanuit asana’s (yoga houdingen) en pranayama (beheersing van de ademhaling).

Easy
Easy, want yoga is voor iedereen. Bij de Zen Studio kun je op elk niveau instromen. Ervaring met yoga of niet: iedereen is welkom! Hoewel er vanuit asana’s wordt gewerkt, wordt er ook veel aandacht gegeven aan de body en mind connectie. We (leren) luisteren naar ons lijf door aan het begin van de les even stil te staan bij hoe je je voelt en de les wordt altijd afsloten met een heerlijke eindontspanning.

Lessenreeksen
Bij de 4 of 6 weekse lessenreeksen ligt het accent elke keer weer ergens anders op. Zo bewegen we met de seizoenen mee en blijven we een lichamelijke en mentale trainingsprikkel houden. In juni zullen de lessen ook buiten gegeven worden bij goed weer!

Goed om te weten: yogamatten zijn in de studio aanwezig. Vindt je het fijn om tijdens de eindontspanning een dekentje of handdoek over jezelf heen te leggen, neem deze dan mee.