De magie van klankschalen

zenstudio, yogastudio Terheijden, yoga Terheijden, mindfulness, klankschalen, soundhealing, energetisch helen, heling, ontspanning

Een klankschalensessie volg je gewoon bij de Zen Studio! Eerder dit jaar vond er “Klank en Zen” sessie plaats en dit gaat zeker een vervolg krijgen! De klanken zingen prachtig rond in de kleine, sfeervolle studio en komen zo perfect tot hun recht. Je mag heerlijk ontspannen terwijl er van binnen van alles in beweging wordt gebracht. Wat soundhealing precies voor je kan doen, lees je in dit artikel. 

Ontspanning

In eerste instantie is het een hele fijne manier om te ontspannen. Liggend onder een dekentje mag je je helemaal mee laten voeren met de klanken en trillingen van de klankschalen. Dankzij de klankschalen kun je een staat van diepe ontspanning bereiken en gun je jezelf op deze manier een waardevol rustmoment. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen Alpha-golven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen Theta-golven; in deze status kun je met je ogen dicht vaak kleuren, flitsen of beelden zien. In een Theta-staat ontstaan er vaak intuïtief nieuwe, inspirerende ideeën.

Heling met klankschalen

Maar de klanken zorgen niet alleen voor ontspanning!

De klanken en trillingsfrequenties die de klankschalen door de ruimte laten gaan, hebben ook effect op ons lichaam en ons energiesysteem. Sommige klanken (trillingen) voel je dan ook letterlijk door je hele lijf heen gaan. Wanneer je in de eerder genoemde Theta-staat komt, kom je niet alleen in een diepe ontspanning; het is ook de plek van je hoger bewustzijn en waar blokkades opgeslagen zitten. Het is de plek van ons onderbewuste.

Ook kunnen de klankschalen lichamelijke klachten helpen verminderen. Doordat de trillingen de energie in ons lijf weer op een juiste manier laat stromen, wordt het zelfhelend vermogen van ons lichaam aangesproken. Je kunt het zien als een zetje in de goede richting.

En dat allemaal op een heerlijk ontspannen manier.

Hou de agenda in de gaten voor de volgende Klank en Zen sessie!