Het doel van yoga

yoga, doel yoga, doel van yoga, waarom yoga, yoga Terheijden, zen studio, yoga studio Terheijden, yoga studio, zen-studio.nl

De meeste mensen kennen yoga als een vorm van lichaamsbeweging. Yoga heeft absoluut een hele hoop lichamelijke voordelen bij een juiste beoefening van de houdingen. Je krijgt er een sterk en soepel lijf van, meer energie en minder stress. Om maar eens wat te noemen. En dat is natuurlijk fantastisch. Maar er is meer!

Verbinden

Natuurlijk heeft iedereen een persoonlijk doel om met yoga te beginnen. Dat kan zijn een slanker lijf, meer ontspanning of een betere houding. En dat is allemaal goed. Elke denkbare intentie om met yoga te starten is oké. Maar yoga is meer dan alleen het aannemen van houdingen.

Het woord yoga betekend “verbinding” en dat is waar het echt om gaat. Op de mat leer je om je lichaam en mind te verbinden. Ademen met aandacht. Ontdekken wie je echt bent en wat je natuurlijke staat van zijn is. Yoga helpt je dat geluk en dankbaarheid al in jou aanwezig zijn, en dat je niet eerst iets hoeft te bereiken om dit voelen en ervaren.

yoga, doel yoga, doel van yoga, waarom yoga, yoga Terheijden, zen studio, yoga studio Terheijden, yoga studio, zen-studio.nl

Door jouw yoga practice op een juiste manier uit te voeren ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn. Je merkt dat je energie beter begint te stromen en daarmee wordt jouw gezondheid positief beïnvloed. Je leert de connectie herkennen en voelen tussen je lichaam en mind. Daarmee leer je jezelf beter kennen en beter naar je lijf te luisteren.

Combineren

Als je yoga puur als een vorm van lichamelijke beweging ziet dan is daar niets mis mee! Zo begon ik ook. Als sportinstructeur ben ik nou eenmaal een persoon die graag inspannende yoga beoefent om spieren en uithoudingsvermogen te kweken en te behouden. Dat is nog steeds zo. Maar ik heb naarmate mijn yoga journey zich ontwikkelde ook geleerd dat yoga een holistische beoefening kan zijn. En als je yoga vanuit een holistisch perspectief verkent, zal je yoga ervaring -en je leven!- verrijkt worden.

Ervaar wat het voor jou kan doen. Het is vooral leuk, waardevol en interessant om op deze manier meer over jezelf te leren!

Bij de Zen Studio combineren we dan ook aspecten: yoga als lichamelijke beoefening en als holistische beoefening. Met een nuchtere blik zorgen we voor voldoende aandacht voor de body en mind connectie die onlosmaakbaar met yoga verbonden is. Wil jij dit ook ervaren? Bij de Zen Studio is iedereen welkom, zonder en met yoga ervaring! In de agenda zie je de actuele lessen die gegeven worden en kun je je inschrijven. Op naar yoga dat meer is dan een lichamelijke beoefening!

Volg de Zen Studio ook op Instagram!